Olen unohtanut salasanani.
Rekisteröitymällä voit tallentaa useita rivitaloja pysyvästi.
Olet jo kirjautunut sisään, joten sinun ei tarvitse enää rekisteröityä.
Linkki salasanan vaihtamiseen lähetetään sähköpostiisi.
ID: [[ externalData.houseID ]]
Ottakaa minuun yhteyttä
Soita meille suoraan
010 311 8000
Asuntojen määrän vähentäminen poistaa asuntoja rivitalon lopusta lähtien.
Talon kaikki nykyiset pohjat muutetaan.
Jos valitset "Lataa", viimeisin tallennettu talo tuodaan editoriin. Jos valitset "Tallenna uusi", nykyinen talo tallennetaan uudeksi taloksi.
Jos valitset "Lataa", viimeisin tallennettu kylpyhuonemoduli tuodaan editoriin. Jos valitset "Tallenna uusi", nykyinen tallennetaan uudeksi kylpyhuonemoduliksi.
Taloa ei voida enää palauttaa.
Bath moduulia ei voida enää palauttaa.
Taloa ei voida enää palauttaa.
Voit liittää projektiin kaikkia tuotteitamme, jolloin se toimii projektikohtaisena ostoskorina palvelussamme.
Oletko aivan varma, että haluat poistaa projektin [[externalData.name]]?
Oletko aivan varma, että haluat poistaa talon [[externalData.houseId]] projektista [[externalData.projectName]]?
Suomen kouluissa ja päiväkodeissa on vakavia sisäilmaongelmia.
Kyllä oli aamutee mennä väärään kurkkuun, kun tutustuin Suomen Rakennusinsinöörien Liiton Rakennetun omaisuuden tila ROTI 2017 -raporttiin. Onhan se ollut tiedossa, että Suomen kouluissa ja päiväkodeissa on vakavia sisäilmaongelmia, mutta että jopa viidenneksessä näistä rakennuksista on home- ja kosteusvaurioita, on pysäyttävä tieto.
Raportissa arvioidaan, että joka päivä jopa liki 250 000 lasta ja nuorta sekä koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa altistuu home- ja kosteusvaurioiden aiheuttamille sisäilmahaitoille. Ja sekin tiedetään, että osa sairastuu näissä tiloissa pysyvästi.
Kuntien kiinteistöistä suuri osa on rakennettu 1960- ja 1970-luvuilla, mikä ei tunnetusti ollut mitään laadukkaan rakentamisen kulta-aikaa nykytietämyksen valossa. Nyt näitä käytännössä katsoen jo tiensä päähän tulleita homepesäkkeitä yritetään sitten kunnissa korjailla milloin paremmin ja milloin huonommin tuloksin. Yleensä huonommin. Ja rahaa palaa.
Kauppalehden eilisessä asiaa käsittelevässä artikkelissa haastateltujen asiantuntijoiden mukaan monta kertaa saattaisikin olla huomattavasti parempi ratkaisu purkaa home- ja kosteusvaurioitunut rakennus kuin yrittää korjata jo alun perin väärin suunniteltu ja huonosti toteutettu koulu tai päiväkoti. Näin säästyisi rahaa ja lopputulos olisi paljon laadukkaampi ja kestävämpi. Hyvä, että joku sanoo tämän vihdoin ääneen!
Tosin kuten viime viikon blogissani totesin, ei uudisrakentaminenkaan ole Suomessa mitenkään ongelmatonta, päinvastoin. Harmittaa vietävästi, että näin on, kun syyt tähän ovat selvillä – rakentaminen on meillä pitkälti kohdekohtaista prototyyppipuuhastelua, kuin pedattu virheille. ROTI 2017 -raportissakin todetaan, että sekä rakentamisprosessi että rakennusten laatu ovat meillä yhä ongelmallisia – ja että ongelmat johtuvat kahdesta syystä:
riskialttiista ratkaisuista ja huonosta suunnittelusta johtuvat ongelmat, jotka johtavat helposti vaurioituviin rakenteisiin
virheellisistä materiaaleista ja työsuorituksista johtuvat ongelmat
Niinpä niin. Muun muassa nämä ongelmakohdat me LapWallissa olemme ratkaisseet. Pystymme tarjoamaan päiväkoti-, koulu- ja hoivakotitoimintaan soveltuvat ratkaisut, joissa yhdistyvät suunnittelun helppous, rakentamisen ylivoimainen nopeus ja kustannustehokkuus sekä lopputuotteen korkea laatu, myös sisäilman suhteen.
Olemme halunneet etsiä täysin uudenlaisia ratkaisuja, toimia koko rakennusalan suunnannäyttäjänä ja tarjota kilpailukykyisiä, teollisiin puuelementteihin perustuvia vaihtoehtoja myös suurten rakennuskohteiden ratkaisuiksi. Ja onnistuneet tässä.
Toki tämä on vaatinut ja vaatii meiltä jatkuvaa vanhojen totuttujen ratkaisujen ja toimintamallien ennakkoluulotonta haastamista, positiivista ”hulluutta” ja rohkeutta. Rohkeutta tehdä perusteellisesti punnittuja päätöksiä toivotan myös niille kunnallisille päätöksentekijöille, jotka puntaroivat kelvottoman koulun korjaamisen ja uuden rakennuttamisen välillä.
Toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen